Tre minuter över tio

Idag har jag varit fruktansvärt seg. Helgen har varit aningen sömnlös och jag antar att det är det som spökar. TRÖTT!
Många tankar har susat runt i mitt stackars trötta huvud och jag har befunnit mig i min egna lilla värld mest hela dagen.
Ändå tills jag kom iväg till gymmet nu på kvällskvisten, då blev jag alert.
Imorn kör jag nog på ett pass Power Yoga, det skulle vara skönt.

Första advent nollnio

Plupp-L flyttar om en vecka.
RUMPBAJS var min första tanke. Det är tungt när personer man står obeskrivligt nära försvinner.
Samtidigt är jag glad för hennes skull, det är dags för henne att prova sina vingar.
I´m gonna cry like a pig though.

Från en sak till en annan. Jag har gjort en Charlotte. Och det innebär inte att jag gjort ifrån mig i byxan efter att ha druckit mexikanskt vatten. Nej jag har inspirerats av en helt annan episod. Trouble trouble?
Och de som inte är lika mycket sex and the city-nörd som mig har inte den blekaste om vad jag snackar om. Det har jag nog inte ens själv om jag ska vara ärlig.
Som man bäddar får man ligga dock. Men nog om det.

Idag är det första advent. Tiden går fort, minst sagt.
Det var nyss sommar och nu är det helt plötsligt slutet av november, ett halvår har bara flygit iväg.
På tisdag är det första december och ännu inte en snöflinga så långt ögat når, bara en massa regn och rusk, plusgrader dessutom, så ska det väl inte vara mitt i vintern?
Jag har inte köpt en enda julklapp heller. Det suger.
Jag vet hur det kommer bli, jag kommer springa runt som ett virrigt töcken den 23:e december och panikhandla inspirationslösa prylar som ingen vill ha. Som vanligt, det hör julen till antar jag.
Men nu låter jag som en tvättäkta pessimist, det är jag inte. För första gången på flera år längtar jag faktiskt till julen, börjar till och med komma in lite i stämningen.
Har nyss bakat något slags saffranstjoff, den ska jag och Plupp-L kalasa på senare. Det gäller att ta tillvara på varje liten sekund ilag med sparven dessa dagar.


Plupp-N och Plupp-L



Jag saknar Plupp-N.
Ibland kommer det små saknadspuffar som slår till skoningslöst och hårt.
Jag sitter och kollar igenom bilder från förr, när muppgänget fortfarande var en trio.

Imorgon åker dessutom Plupp-L till Norge för arbetsintervju.
Snart förvandlas trion till solo.

Jag vill inte att de ska bo hundratusen mil ifrån mig, jag vill att de ska bo runt hörnet, där jag alltid kan nå dem om jag behöver.

Svinis

Igår gjorde jag det. Tog svinsprutan.
Själva sticket kändes knappt, som ett litet myggbett kanske.
Sen började det hända grejer minsann.
Natten har bestått av sömnlösa timmar, en värkande arm och ångest över hur jag skulle klara av arbetsdagen som väntade.
Underligt nog gick det riktigt bra att jobba trots att jag hade ont. Jag blir alltid så fokuserad och helt inne i mina klippningar att någon liten krämpa hit eller dit lätt glöms bort.

Anledningen till att jag tog sprutan beror inte på att jag är speciellt orolig att själv drabbas av svinis. Visst skulle det vara otrevligt men jag tror chansen att jag skulle trilla av pinn är ganska liten.
Däremot har jag ett jobb där jag träffar väldigt många olika människor varje dag, några av dessa människor kanske tillhör en riskgrupp, de kanske har någon i sin närhet som gör det, som faktiskt kan dö av den här influensan. Jag vill inte ha på mitt samvete att någon människa kanske dör pågrund av att han/hon blivit smittad av mig.
Jag såg det som min skyldighet som frisör att ta den, för mina kunders säkerhet.

Lördag blev till söndag

Idag har jag varit ute och gått, vem vet, kanske jag behövde den där ruskiga promenaden i novemberregnet för nu efteråt känns mina tankar betydligt mer samlade än innan.
Man tänker mycket när man är ute och går, det är skönt.

Gårkvällen var bra. Mys hemma hos Rekan och Bitta med Cheez Ringz och godis. Jag kollade till och med på dansbandskampen för första gången i mitt liv och tyckte faktiskt att det var riktigt bra! Jag och R blev till och med lite danssugna själva och rockade loss ordentligt inne i köket. Det spårade ur efter ett tag..
Sen åkte jag vidare och mötte upp herr M för en kvällspromenad. K-fors by night är väldigt spännande må jag säga, såg hela två personer under tiden vi var ute. Dock lät de där två små människorna som en hel fotbollsarena, så högljudda var de. Antar att de var en aning runda under fötterna.
Sen åkte jag hem och sov.

Snart kommer Plupp-L hit, det ska bli trevligt.
Det känns som att det var ett tag sen vi umgicks på tumanhand.
Förra helgen.. men ändå.
Skulle nog ha svårt att klara mig utan den människan.

Imorgon är det jobb som gäller, läskigt hur snabbt helgerna går.
Tur att jag trivs med mitt jobb. Tycker synd om dem som har söndagsångest-bara-för-att-det-snart-är-måndag, det har inte jag haft sen jag slutade skolan, det känns bra. Jag har hittat rätt.


Lördagkväll

Tänker göra ett superkort inlägg innan jag beger mig.
Ska hem till R och mysa.

Idag har jag tränat för första gången på en vecka och två dagar. De 9 dagarna var de längsta i mitt liv.
Det är nästan lite skrämmande vad beroende man kan bli utav träning, men så är det, jag är fast.
Jag sprang några kilometer och tränade lite styrka, och jag njöt av varje sekund, även om det var bra mycket jobbigare än sist jag tränade, man tappar snabbt.
Nu lovar jag mig själv att aldrig mer bli sjuk.

Och jag lovar också att ta svinsprutan nästa vecka, även om jag nästan skiter på mig bara jag tänker på det.
Sprutfobi? Jaa..

Lite mer snor

Jag tycker att jag är lite för dålig på att uppdatera bloggen.
Jag skyller på att de senaste dagarna har varit riktiga kämpardagar. Mycket jobb, dåligt med sömn och en förkylning på det, någon energi har inte existerat. Typiskt november, man går på sparlåga mest hela tiden.
Men man ska känna att man lever också.

Idag har jag tagit igen mig lite i alla fall. Haft en riktig myspys kväll i soffan med Patrik 1,5. Har sett den tre gånger nu och jag blir lika glad varje gång, länge sedan jag såg en så bra svensk film.

På tal om min förkylning, det är fascinerande att en och samma näsa kan producera så mycket snor! Har med största sannolikhet snytit ut flera liter idag, känns det som. Vart kommer allt ifrån?
Nu är jag inne på slutspurten i alla fall, febern och hostan har flygit sin kos så nu är det bara snoret som återstår.
Och det är väl underligt att just snor ska vara ett återkommande fenomen här i bloggen, finns det inte intressantare saker att skriva om liksom?

Nu ska jag faktiskt sova, jobb 9-18 väntar imorgon och det ska bli riktigt roligt.
God natt


100 år

Idag har jag varit på kalas hos min farmor, hundraårskalas om man ska vara exakt, inte dåligt, inte dåligt.
Att bli hundra år är ovanligt, men att bli hundra år och fortfarande vara så pass pigg som min farmor är ändå mer ovanligt.
Jag har aldrig träffat en människa som är så glad och positiv som henne, har aldrig sett människan snörpa på munnen eller yttra en negativ kommentar, en riktig supertant är vad hon är.
Jag vill vara som henne, det är mitt mål i livet, att utsöndra så mycket positiv energi att alla blir glada av att bara befinna sig i samma rum.


Sötsparven min


Segdeg

Det är lördag och jag har en riktig segdag. Har inte ens lyckats tagit mig upp ur sängen än.
I vanliga fall skulle jag fått panik, hatar egentligen inomhusdagar, tycker mycket mer om att vara aktiv. Men just idag känns det riktigt rätt att dega.
Lite senare ska jag bege mig ut på promenad i ruskvädret och sen kanske ta ett långt bad med bok och choklad, toppen. En ta-hand-om-sig-själv-dag, jag gillar läget.
Måste klippa tånaglarna också, de har blivit lika långa som pompiripossas näsa!
När sedan dagen övergår till kväll blir det antingen till att dra på sig finskorna och bege sig på riktig hålla-i-varandra-dans, jag är ett riktigt pucko när det gäller bugg/foxtrot, men det var väl skitsamma bara det är roligt. Hur som helst, om vi inte ska slå klackarna i taket hoppar vi i mysbyxorna och går på bio, This is it, ska vara bra har jag hört.

Ett litet kvällsinlägg

Nu är jag trött måntro.
Har kommit hem från fruktparty med ligan för ett litet tag sedan. YEAH! Fruktsallad är gott, och nyttigt.
Vi kollade på Idol också, som var vår huvudsakliga uppgift för kvällen. Eddie åkte ut. Bra.

Förresten så har jag fått en finne i hårbotten, hur man nu kan lyckas med det.
Och när vi ändå är inte på ämnet hår så kan jag berätta att jag för tillfället är en nyfärgad tös, det känns underbart. Ingen utväxt så långt ögat kan nå.

Men som sagt, jag är trött. Så god natt.

Det hänger på snoret

Jag hatar den här årstiden, och då bör jag tillägga att hata är ett väldigt starkt ord.
Man blir kall, man blir blöt, man blir blek, man blir trött, de negativa aspekterna är många.
Men det värsta av allt är ändå allt snor som produceras i kylan! SCHHHLURP säger det och så har man en lång dallrig snortråd i näsan som hotar att komma ut och blotta sig för omvärlden.

Det som nästan är aningen värre än snoret i sig är när folk snortar snor, det vill säga drar in fanskapet igen för att hindra bägaren från att rinna över. Jag får rysningar av ljudet och vill helst bara skrika vett i människan och erbjuda en näsduk. SNYT ER FÖR FAN!
Själv passar jag på att fräsa ut en riktig rackabajsare så fort tillfälle ges, jag vill inte utsätta andra för "dra-in-snor-irritationsmomentet". Ibland finns inget papper till hands, då är det svårt att snyta sig, man vill ju helst inte uträtta sina behov i tröjärmen. Då blir till och med jag tvungen att snorta, men jag drar mig in i det sista, det ska hänga ut på nästippen innan det är dags. Typ.

Till er som är lika snoriga som mig kan jag rekomendra Lambi, mjukt som en babyrumpa.
Och nu har jag plitat ner ett helt inlägg bestående av snor, så nu kan jag krypa till kojs och känna mig som en nöjd kvinna.

Det där med skor

En dag på stan med Plupp-N.
Jag letade som galen efter ett par nya stövlar, utan framgång. Jag har en klar och tydlig bild framför mig hur jag vill att de ska se ut, men de finns inte någonstans!
Jag vågar inte beställa heller, vet att de inte kommer passa. Mina fötter är udda, one of a kind. Måste vara extremt noggrann när jag provar, vrida och vända, gå tusen varv i affären innan jag kan försäkra mig om att de passar. Annars straffar fossingarna mig med skavsår och andra obehagligheter, och det är ju aldrig roligt.
Plupp-N hittade däremot skor, den lyckliga saten.

Förutom att bekymra oss över skor så satt vi på Waynes (såklart att vi måste gå dit när jag har stammiskort där, får aldrig missa ett tillfälle att få en stämpel, viktigt!) i huuundra år. Det var mysigt att snicksnacka riktigt ordentligt, skratta åt minnen och känna att ingenting har förändrats fast vi bor så långt ifrån varandra. Gosh vad jag tycker om den människan!

Nu är jag hemma i soffan igen, och här tänker jag faktiskt stanna resten av kvällen. Soffparty - weeeei.

Pluppens nya skor, highfashion!


Tidigt!

Jag vaknade för ingefär en och en halv timme sedan. Hörde ni det, jag vaknade klockan nio på en lördag!
Anledningen är att jag ska ta en liten tripp till Gävle och umgås med Plupp-N.
Hon är ju egentligen norrlänning dessa dagar men över helgen har hon letat sig söderöver.
Vi ska nog mest mysa runt bara, inte göra något speciellt.

Men nu går tåget om fjorton minuter och jag har inte ens borstat tänderna än, tidsoptimisten är igång igen.
Tjabbatjena


Box´n fun

Idag har jag torkat kattspyor. Det var lika mysigt som det låter..
Det jag inte förstår är varför djur alltid har en tendens att spy på tygbeklädda ytor?!
Mattor, filtar, kuddar. Varför inte bara uträtta sina behov på golvet så att det åtminstone blir lättare att ta reda på snusket.


Det är alltså så här ett riktigt spymonster ser ut.
Söt och rar på utsidan, men på insidan döljer sig både det ena och det andra, slemmiga hårbollar bland annat!

I övrigt har jag ridit. På min häst så få inga idéer!
Mitt i snöstormen gav vi oss iväg. Det var också riktigt mysigt. NOT!
Jag hatar snö.
När den ligger fint på backen som ett vitt och gosigt täcke, då kan jag erkänna att det är lite fint.
Men när det bara är ett stort eländigt hav av sörja och slask, då är fanimej inte fint. Då är det bara äckelpäckel!
USCH!
Jag vet att det kommer vara slaskigt imorgon. Grått, tråkigt och molnigt. En äkta novemberdag. Det vet jag, för jag är synsk.

Kvällen ägnades åt boxning ilag med R. Det var hur kul som helst, och även äckligt jobbigt.
Ett tag hatade jag gruppledaren, ville bara stoppa in boxningshandsken och täppa igen den där ettriga munnen som tjatade om "10% mer hit och 10% mer dit, 20 till nu bara, kom igen!!!".
Jag höll på att dö, avlida på plats.
Men det var värt det, som med all träning. Det är inte alltid roligt att utföra den, men belöningen man får efteråt går inte att rycka på axlarna åt. Det är jäkligt skönt att träna. Förstår inte varför inte alla gör det.

Nu ska jag fortsätta att ägna mig åt mitt naturgodis och mitt röda thé, så det så.
Imorgon väntar jobb, underbart :)


Lite bilder

Bilder från helgen, snodda äv R. Tagna med mobilkamera så kvallen är inte den bästa.



Don´t shoot me motherf*ckaa!
Feg piratjevel. Borde ha dragit fram mitt svärd och visat vad jag går för.



Tjuv-N. Såg inte skymten av henne på hela kvällen. Hon hade förmodligen fullt upp med att råna stackars oskyldigt folk. Borde sättas bakom lås och bom.


R var en drake. Fast egentligen var hon en vampyr.


På något underligt sätt tyckte jag ändå att de var söta, trots omständigheterna.

Resten av folket har jag inte lyckats snoka upp några bilder på. Det var ju tråkigt.


Boomchickabowbow

Sitter i min säng och svullar varma mackor. Det får man göra ibland, speciellt när det är tisdag och man har haft en dålig dag.
Jag skulle kunna säga att den har varit fantastisk. Överdrivet bra. Enastående. BOOMCHICKABOWBOW.
Men det har den ju inte. Så jag låter bli helt enkelt. Och dessutom är inte dagen slut än, det gäller att vara optimistisk.
Jag sitter alltså här, med mina ost/banan/curry-fyllda mackor.
Kombon banan och curry är bra grejer, vet inte exakt varför jag går igång på det, men det är helt enkelt ljuvligt. Jepp, sanna mina ord.

Och så måste jag passa på att tacka Plupp-L för att du håller min hand, för att du hindrar mig från att falla, för att du lyssnar och förstår. Du är en bra människa, glöm aldrig bort det!

Good stuf!


Helg i korta drag

Sådär ja, då var det dags igen.
Är nyss hemkommen från middag med salongsfolket. Riktigt trevligt må jag säga, och gott!
I övrigt har dagen inte innehållit något enastående. Mycket sömn, mycket teve, träning och promenad med Plupp-L och sen inget mer. Men det är skönt att ta det lugnt ibland.

Helgen var inte lugn, nejnej. I alla fall inte lördagen.
Det började med att jag och Plupp-L åkte iväg och boxades litegrann.
Det var roligt, aggressioner frigjordes och träningsvärken är fortfarande outhärdlig.
Efter det fipplades det med halloween-utstyrseln.
En pirat var vad jag var. Med ett svärd till och med! Klart att man slår till på stort..
Förfest hos mig, vad ska man säga om den? Finner inga ord. HAHA.
Sen bar det iväg till krogen.
Vad ska man säga om den då..? Det var varmt, det var trångt, det var väldigt mycket folk och det var riktigt, riktigt roligt.
Söndagen var inte speciell på något vis, jag var trött, men mådde bra. Så det var ju tur.

Men nu tänker jag faktiskt krypa till kojs. Så god natt.


RSS 2.0