Like stealing from a child

Jag är en tjuv, en simpel en också. Utan att det egentligen var meningen.
Jag gick på stan tidigare idag och som vanligt befann jag mig i min egna värld. En kille ropar någonting, sträcker fram en tidning åt mig, jag tänker inte, bara tackar och tar emot. Han ser konstigt på mig men jag funderar inte mer på saken utan fortsätter bara att gå. Efter ett tag tittar jag ner på fyndet i min hand. Dagens DN, med ett pris på 20 riksdaler. Skammen av att ha missuppfattat DN som en gratistidning och att jag tjuvat mitt framför näsan på den stackars killen som förmodligen tyckte att jag var det största puckot världen skådat, gjorde att jag bara fortsatte att gå, utan att se mig om. Jag har dåligt samvete, han kanske fortfarande står där ute i kylan och väntar på sin tjuga, jag kanske har berövat hans levebröd för dagen. Jag är en hemsk människa.

Jag ser flygplan från mitt fönster

Jag saknar mina pluppar, de är så långt borta. Sundsvall, Asien, Bollnäs är alla platser på en annan planet, det är så det känns. Ni betyder så mycket för mig och jag hoppas att vi ses snart igen.

Lets dance..

Jag har nu varit 08:a i ungefär en halv vecka. Jag trivs här, det känns bra. När jag har ett jobb att gå till varje dag kommer det kännas ändå bättre, titeln hemmafru passar inte riktigt mig. Men det är skönt också, få tid till att plocka i ordning och fixa och dona i lägenheten. Problemet är att det blir lite väl lite fix och lite väl mycket facebook. Nu har jag även lärt mig att bekanta mig lite mer med Jens x-box så nu är det kört.

Just nu rockar grannarna loss. Dansbandsmusik spelas på högsta volym, dova dunsar skvallrar om att det minst sagt råder full aktivitetsdans och då och då ropas det ut små glädjejubel också. De verkar veta hur man roar sig, riktiga festisar!
.
Nu vet ni att jag lever så nu tänker jag återgå till tv-skärmen och ge Tiger en rejäl omgång i golf.

Det blåser nya vindar

I know, I know. Det har varit snålt med uppdateringar... igen... En kvartalsblogg är vad detta är. Är det någon idé att jag ens säger att jag ska försöka bättra mig, jag tror ju inte ens själv på det. Men jag tänkte att nu, nu när det händer så mycket nytt, så kanske jag ska ta mig i kragen. Kaanske åtminstone minst en gång i veckan i alla fall. Funkar det inte så lägger jag ner.

Jag har tagit ett stort steg, för mig är det faktiskt ett milskliv. Om en vecka så flyttar jag, om en vecka bor jag i (utanför) huvudstaden och ni kan därmed kalla mig 08:a. Jag har vetat länge att någon gång ska jag bort härifrån, frågan har bara varit när. Nu har jag tillräckligt med anledningar för att ge mig iväg. Jag känner att jag behöver någonting nytt, jag står och stampar på samma fläck, jag måste få se lite mer av världen. De flesta av mina vänner har flyttat, styrt kosan mot sina drömmar. Snart finns inga kvar här, vad finns det då för mening att stanna? Jag vill inte sitta här ensam och ruttna bara för att det gamla vanliga känns tryggt och behagligt. Det är dags att jag tar tag i mig själv också, lämna det trygga och satsa på mina drömmar, satsa där det finns möjligheter. Det kan ju inte mer än att gå åt helsike ;) Anledningen till att det blir just Stockholm och inte någon annanstans är för att det är där min kärlek håller till nu för tiden. Att vara utan Jens skulle kännas helt wacko wacko, jag behöver honom.

Vad jag ska göra vet jag inte än. Jobba? Plugga? Med tiden kommer jag nog komma fram till det, allt löser sig med tiden, det vet jag. Det är så mycket jag vill, visioner kan man inte få för mycket av.
Klart är jag nervös, men mest på ett pirrigt och spännande sätt. Om jag inte skulle testa så skulle jag ångra mig, det vet jag. Jag har ingenting att förlora, jag kan bara vinna.


RSS 2.0